ГЛАВНИ РЕЗУЛТАТИ ОД ПРОЕКТОТ

Icon 2

Четбот, компјутерска програма која користи вештачка интелигенција, дизајнирана за користење во СТЕМ предметите

Збирка од 20 видео туториали со научни експерименти базирани на природните науки кои се забавни и се прават и дома.

Прирачник за користење на СТЕМбот направен со помош на стручна литература и препораки од стручни лица.

Icon 4

Прирачник за правење четбот

Упатство за правење четбот за изучување на СТЕМ.

Причини зошто да го користите СТЕМбот

Модерно предавање и учење

СТЕМбот нуди инклузивни и иновативни начини на учење и предавање, погодни за денешницата, со цел да се избегне опаѓањето на интересот за СТЕМ предметите кај средношколците.

СТЕМ не е само во училницата

Сакаме да покажеме како знаењето на СТЕМ може да се примени надвор од училницата и да им дадеме на практичните експерименти иновативен пристап.

Идни кариери во СТЕМ

Со тоа што ќе ја направиме науката попристапна и поврзана со реалниот живот, сакаме да го негуваме интересот на децата за СТЕМ, така што ќе се чувствуваат самоуверени во иднина и ќе изберат кариера во СТЕМ

Како функционира? Лесно.

Почнете да го користите СТЕМбот во четири едноставни чекори.

Одете на веб-страницата или Фејсбук

Robotics Rules Poster (6)

Изберете тема.

Изберете тема што ве интересира

Robotics Rules Poster (7)

Направете ги експериментите дома.

Ајде да учиме заедно и да ја откриваме науката.

Robotics Rules Poster (8)

Разговарајте со STEMbot на научна позадина

Кликнете на копчето и разговарајте со STEMbot.